• خواص مغز پسته :
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .
1)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند
2)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند
3)مغز و ذهن را تقویت می کند .
4)برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .
5)برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود .
6)پسته معده را تقویت می کند .
7)برای تسکین سرفه مفید است .
8)اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند
9)جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است .
10)جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است
****************************************************************• خواص پوست سبز پسته :*پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشک است و دارای خواص زیر می باشد
1-برای رنگرزی بکار می رود.
2-بهترین دارو رای رفع بوی ید دهان است .
3-جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4-برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید .
5-دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6-دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .
7-برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید .
****************************************************************• خواص پوست سفید پسته :
*پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید و شخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود .
****************************************************************• مضرات : مغز پسته چربی زیادی درد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانیکه معده ضعیف دارند باید آنرا با زردآلو بخورند .
ضمنا مغز پسته گرم و خشک است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود .